Betta риба фон

Популярността на риба Betta, също добре известен като бой сиамски риба, е така, защото те са едни от най-красивите домашни любимци риба на разположение в днешно време.} Почти всички Bettas имат ослепително оцветени люспи и перки. Мъж риби са по-брилянтно цветни чрез нюанси, вариращи от рубин да сапфир, и са по-трудно потегля от своите приятелки. Това е в допълнение прието в малко количество места, за да позволи на рибата Betta сблъсък за залози.
Те често се откриват в бавно движещи се води, и се нуждаят от по-високите температури на водата. Този факт ще означава, че тя е на стойност удар от нагревател в резервоара да се поддържа температура от поне 70 градуса, за да запазите Bettas удобен. В допълнение към нормалната си диета на люспи,, Betta риба ще се възползват от подаваното ларви на насекоми и малки мярка за насекоми.

Не забравяйте да дадете Bettas допълнително пространство да диша и да се движи с дългите си, произтичащи перки. Те също се нуждаят от добро количество кислород, тъй като те са риба Betta лабиринта, което означава, че дъх кислород от въздуха.

необходима допълнителна грижа

Рибата факта Betta са насилие в природата е добре известна. Той wouldnâ € ™ тона да бъдат посъветвани да имат два мъжки риба Betta заедно, или да добавите нова заедно със съществуващ риба Betta. Това може да се окаже опасно, ако силен Betta риба започне да атакува, или ухапване по-слабите. Трябва да се внимава да се отделят от атакува риба за безопасността на останалите. Ако две мъжки Bettas е нужно да се добавя към един резервоар след това тя може да бъде adviseable да добавите риба изказвам съболезнования или мрежести прегради да ги раздели. Също така е по-добре да се запази риба резервоар, съдържащ Betta риба обхванати, когато е възможно.