факти за разплод алпака

Алпака разплод могат да бъдат сравнени в някои случаи с други пасищни животни. Тъй като те не са екзотични животни, роден в САЩ, най-добре е да се изследвания преди разплод за да се гарантира успех и да се избегнат травми и наранявания на животните.

Тези послушни, дълги гърло камилските (членове на семейството бозайник, който включва алпака, камили, лами викуня, и южноамерикански) са местни за Южна Америка и са доста в къщи с ниски температури и планински или скалисти терени. Когато се приема от родната им среда, те трябва да се следи в топлите летни месеци да се гарантира, че те не получават изтощение топлина, която може да доведе до импотентност и смърт. Те трябва да имат сянка, вентилатори, и / или климатик и изобилие от допълнително вода през по-топлите месеци.

Видовете са разделени от разликата в тяхната същност. Huacayas са общи и имат мек, пухкав, дебел полар с външен вид памучен тампон. По-рядко срещани Suris имат по-дълъг, висящи, Dreadlock външен вид на фибри. Те съставляват по-малко от 10% от световната популация на алпака.

Женските са предизвикани ovulators, което означава, че просто трябва да бъде поставен в присъствието на мъжки и чуе неговите звуци и свидетели на действията му да овулация и да бъде готова да се чифтосват. Това ги отличава от другите животни, които имат специфични сезони разплод. Въпреки това, повечето развъдчици предпочитат да планирате чифтосване, така че младите се появи през пролетта. Проблеми могат да възникнат, ако земеделският производител не разполага с достатъчно пространство, за да се разделят възрастни мъже и жени, за да се предотврати нежелано чифтосване.

Мъжете могат да се опитат да се чифтосат с по-млади от три години, но като цяло не се оплоди жена едва след тази възраст. Жените не трябва да се отглеждат, докато е на повече от година за предотвратяване на травми или щети, които биха могли да направят жените не могат да носят бъдещето млад.

По различни съображения, различни методи на отглеждане се използват, в зависимост от размера на точността е необходимо в сир и изчисляването на датите на падеж на младите. Изкуственото осеменяване е опция, въпреки че не използва често. Ако алпака са опитоми и оглавник разбити, те могат да бъдат отгледани страна, който се състои от задържани по време на процеса на чифтосване. Това гарантира на мъжко животно и датата на импрегниране. Pen разплод е често срещана и по-малко време за манипулатор като мъж и една или повече жени се поставят в една писалка и наблюдава до чифтосване е завършил. Paddock или разплод паша е най-естественото, но не позволява никакъв контрол от водача за точно сир и точната дата на импрегниране и не е обикновено се използва, когато специфични кръвни линии се поддържат.

Това би било най-доброто за нови земеделски производители да се консултирате с професионалист за съвет за разплод алпака, преди да пристъпите го за първи път.