търговски котешка храна – трябва да храня скъпоценни котка консервирана или суха храна

При сегашните зает начин на живот, че ние сме водещ в съвременните дни, няколко собственици на котки могат да бъдат обвинявани за хранене на котката си търговски храна. Когато става въпрос за избор на търговски храни, заети собственици на котки често са обезпокоени от това как да изберете и да изберете най-хранително и търговски баланс диета.

Има два основни вида на търговския котешка храна за избор, а именно консервирана и суха храна за котки и всеки от тях има своите плюсове и минуси за това как те могат да се възползват си котки и себе си.

Търговско консервирана храна за котки ще съдържа повече животински протеини и по-малко зърна, отколкото суха храна. Това е добре за вашите котки, защото те се нуждаят от много протеини в диетата си. Консерви съдържа по-голям процент на съдържание на вода и котки имат нужда от много вода в тялото си, за да се поддържа здравословно бъбреците и пикочните пътища.

Ако се вгледате внимателно в съдържанието на най-консервирани храни, не е трудно да се види, че те често съдържат по-малко зърнени продукти и въглехидрати пълнители, отколкото суха храна, които са по-трудни за котки за храносмилане, тъй като котките са естествени истинските хищници. Обърнете внимание, че въглехидратите не е важен елемент на котка диета и действително ще намерите повече от тях, суха храна.

Има много на пазара, който вярва, че ултра висока термична обработка на котки суха храна по време на производството унищожава необходимите хранителни вещества, които на консервирани храни ще бъдат в състояние да предоставят. Смята се също, че котките са по-склонни да се мазнини на суха храна (с въглехидрати, зърно, пълнители и покрития, за да го мирис и вкус по-привлекателни), а не консервирани храни, въпреки че има по-високи калории.

От друга страна, хранене със суха храна често е по-евтино, по-бързо и без мирис в къщата и не много на караница. Зает собственици на котки могат да напуснат храна за по-дълъг период, докато той е на работа. Определено е много по-голямо удобство избор.

Храненето с wet диета би било по-полезно за вашата котка от гледна точка на хранителните стойности, но въпреки това тя е и по-скъпо. Много експерти са съгласни, че в края на краищата, диета, смесени с мокро и сухо може да се използва за покриване на диета баланс. Най-важното е да запомните обаче е, че винаги трябва да даде на вашата котка безплатен достъп до прясна, чиста вода 24 часа в денонощието.

Ако не сте сигурни в избора на най-добрите търговски, може да е препоръчително да се потърси вашия ветеринарен лекар, тъй като вашата котка здравето през целия живот е в опасност. Би трябвало да му даде най-добрия старт можете.