създаване на бедствие план за вашия домашен любимец

Когато става въпрос за грижите за домашен любимец в катастрофа, малко планиране може да направи голяма разлика.

Ето някои съвети от Националната асоциация на ветеринарните лекари за това как да се създаде ефективен план при бедствия домашен любимец:

• При настъпване на бедствие, е най-добре да се евакуират с вашия домашен любимец. Оставянето на домашни любимци зад дори и на сигурно място, ги поставя в по-голяма опасност, но трябва да се намери убежище или подслон, които ще приемат животни. Спешни приюти не приемат домашни любимци. Свържи се с приятели, хотели, хижи и приюти за животни в аванс за намиране на убежище спешно за вашия домашен любимец.

• Ако е възможно, уверете се, вашият домашен любимец винаги носи настоящите тагове идентификация или има имплантиран чип за идентификация.

• Ако знаете, преди време, че бедствие или екстремни климатични идва, донесе домашен любимец вътре много преди настъпване на бедствие.

• Съберете домашен комплект евакуация предварително, включително следните: лекарства и храни (включително всички необходими за отваряне на пакети), за да продължи най-малко три дни, каишки, колани, надежден превозвач домашен любимец, ако е необходимо, преносим вода, котешка тоалетна, една актуална снимка да помогне за намиране на изгубен домашен любимец.

Плюс това, тя е разумно да се включват вестници или хартиени кърпи, грижа инструкции за вашия домашен любимец в случай, че трябва да се качат на животните, както и списък на устройства за аварийно качване и ветеринарните лекари, заедно с 24-часови телефонни номера.

• Ако непременно трябва да оставите за домашни любимци у дома си по време на евакуацията на пътниците, следвайте тези стъпки: Дръжте кучета и котки отделни; сложи домашни любимци в защитено помещение далеч от прозорци; съхранява всички резервоари и клетки от стени и прозорци; обмислят въвеждането на вашия домашен любимец в стая с подова настилка от теракота, които могат лесно да се почистват в случай на наводнения.

Също така, уверете се, че животното е на място, или да получите на място, което ще бъде над наводнения води. Оставете за домашни любимци храна за ядене, но се опитват да изберете по-неприятна храна, за да се предотврати преяждане и не третира или витаминни добавки. За птици, използвайте устройство за автоматично подаване; и оставете водата за домашни любимци в nonspill контейнер или във ваната, ако тя е достъпна.

• След катастрофа, бъдете внимателни за отдаване под наем на вашия домашен любимец отвън. Гледките и миризмите на вашия квартал може да са се променили, така че вашият домашен любимец може да стане объркан.