от яки вълк куче яки NFL

Като се има предвид, че кучетата са опитомени около 12 хиляди години назад, би било справедливо да се каже, че те са били на човека другар и приятел от много дълго време насам. Все пак, тези кучешки приятели не мога да говоря, те са животни, но и много интелигентни и любящи животни в това. Като такава, тя е историята на това животно да носят яка на човека, на когото принадлежи. Древен Египет и Древен Grecian изкуство както показват снимки на яки кучета. В началото на персийски общества, убивайки едно куче е наказуемо престъпление и в зависимост от породата и социален статус на кучето и собственика му, така се подвежда лоша храна.

Макар че тези древни изображения не се позове нашия дивана свински, Nascar нашийник-спортни малки на днес, тази кратка история показва, че кучетата и хората ходили много ясен път заедно през годините. За много професии, работни кучета са неразделна част от фермата. Ако имаше стадо овце, вие също вероятно имаше няколко бели овце, кучета-бяло, така че да могат да ги видят през нощта охраната на стадото. Тези кучета често носеше вълчи яки, които бяха яки с шипове по външната за защита на вратовете на кучетата от ухапвания в случай на атака вълк. Във ферма, че искаш черно куче за охрана на вашия обор, толкова по-добре за промъкваш вашите нарушители. Разбира се, нека не забравяме, ловни кучета и кучета-пазачи или; така играе важна роля в голямата схема на нещата.

В днешния свят на кучешки нашийници NFL и модерен родословни яки, тези шипове ехо обратно към дните на яки вълк, но вече не служи като за целта някои яки са всички функции, докато други са всичко за стил. Бълхата яки и кралица Елизабет яки са двата примера на длъжностна категория. Първият обикновено се използват като допълнителни подпори, тъй като тяхната основна цел е да отблъсне бълхи чрез химикалите, които съдържат, а кралица Елизабет яки са тези големи конусообразни яки кучета, които пазят от чесане главите си или ближе раните. Тези, които са доста далеч различен от счупване NFL куче яки около вратовете си кучета за голямата надпревара през уикенда.

Най-често срещаният тип на яката е ключалката яка, която би могла да се нарече с плосък яка. Те обикновено са закрепени с катарама и често са изработени от кожа, от найлон ремъци. Това е обичайна практика да се мотае на ID тагове от такъв нашийник, и обикновено има една линия (метал или материал) на яката, чрез които да прикачите каишка. Една друга използвана опция е разпадането далеч яка. Това са плоски подпори с вградена функция за безопасност, която позволява на кучето да се освободи от яката, но само ако бъде приложена прекомерна сила. Тези нашийници се използват в случаите, когато не-бързо освобождаване яка може да ни хванат, в резултат на задушаване.