отглеждане прасета – значението на правилната храна и диета при повишаване на свине

Диетата на вашето прасе е много важно за селско стопанство, когато прасета. Въпреки, хранителни отпадъци и остатъци може да бъде подаден към прасета, трябва да имате предвид правилното хранене за вашите прасета да гарантира, че те растат здрави. Прасетата имат огромен апетит и ще ядат всичко годни да хвърлят по тях, но това не значи, че трябва да се установи за това. Не забравяйте, че държите здраво прасета е вашият основен приоритет при отглеждане прасета.

Хранителните магазини и специализирани магазини за селскостопански прасета продават фуражи направени специално за прасета. Той разполага с всички витамини и минерали, които са им необходими за да бъдат здрави. Има търговски прасе храни и хранителни добавки, които са направени специално за прасенце, докато някои са най-използвани за възрастни. Това могат да бъдат закупени лесно и е достъпен, но можете да направите прасе фураж на собствения си, просто трябва да се знае какви витамини и минерали са важни за вашата диета и свине, където можете да ги получите.

• Вода – Може би най-важното нещо в диетата си прасе. Прасетата трябва обилно с вода и да се консумира около 20% от собственото си тегло. Тъй като прасетата не са потните жлези като хората правят, те имат нужда от много вода, за да регулират топлината на тялото. Вода също така помага при храносмилането и усвояването на други хранителни вещества.

• Въглехидрати – Това е гориво, което осигурява енергия за ваш прасета. Трева и сено са добър източник на въглехидрати за вашите прасета. Захари, като лактоза и фруктоза, са необходими също така да си прасета здрави. Можете да ги получите от овес, царевица и други зърнени храни.

• Липиди – Позната също като мазнини. Липидите са по-ефективни за осигуряване на енергия от въглехидрати. Тъй като е по-добър източник на енергия, може да помогне за намаляване на консумацията на храна при отглеждане прасета. Все пак, това не означава, че трябва да спрете хранене въглехидрати и се съсредоточи върху цял липиди диета. Хранене твърде много липиди да спестят пари за отглеждане прасета е лоша идея, защото itcan даде своя прасета диария. Източници на липиди са рапица, царевично масло и соево масло.

• протеин – Протеинът е необходимо за здравето на вашето свински кръвни клетки, мускулите и тъканите. Когато давате на свине протеин, винаги трябва да се помисли за качеството пред количеството при отглеждане на свине; по-добре е да дадете на свине няколко висококачествени протеини и много ниски протеини качество. Соевият шрот е добър източник на протеини, защото има високо качество аминокиселина.

• Витамин К – е важен за съсирването на кръвта и може да се намери в рибно брашно.

• Витамин A – Необходимо ли е добра костна структура. Тя може да бъде намерена в житни и бобови растения като люцерна.