малко история за куче питбул бой

След присъдата на Майкъл Вик, подземния свят на боевете с кучета е проектирана за да го видят. Америка е в шок върху зверствата, участващи в обучението на невинни кученца да станат машини за убиване. Но това не е нова тенденция. Боевете с кучета е популярна, макар и смущаващ, минало време в продължение на векове.

От само себе си по целия път обратно до римляните. Докато нахлуването Северна Европа, те се бият помежду си кучета с тези на противоположни сили. Изглежда, че британците са знаели как да се размножават победителите, защото римляните се завърна у дома с новата порода. Те започнали да се карат тези кучета в Колизеума за обществено забавление.

С течение на времето този “спорт” превърна в практика, известна като стръв. Кучетата бяха изпратени да се бият окован бикове и мечки, въпреки изключителната цена. През 1835 г. британското правителство извън закона стръв. Но това не попречи на злоупотребата с кучета за забавление. Хората започнаха хлътва едно куче срещу друг и по този начин модерно боевете с кучета е роден.

Въпреки че боевете с кучета е отвратителна дейност, все още е законно в някои части на Япония и Русия. Установено е незаконно цял Южна и Северна Америка и Близкия Изток. Законодателната власт е приет за санкциониране на онези, които настояват за продължаване на тази практика, обаче, че просто не е достатъчно. Ако знаете на един вид дейност боевете с кучета, незабавно да докладва на SPCA или си местната полиция.