избягване на тези грешки, когато се грижи за кученце чихуахуа

Като се грижи за кученце чихуахуа е предизвикателство. Защо? Отчасти защото вашето кученце е толкова малка. Виждате Чихуахуа е много уязвима, защото на този малък размер. Puppies знаем, че прекалено. Така Чихуахуа кученца са склонни да се страхуват и плах. Тук е мястото, където можете да се помогне на …

1. не рутина.

Рутинно се равнява сигурност за много домашни любимци. Създаване на графика, и вашето кученце ще бъде по-удобно. Задаване на време за хранене, време за дрямка, и време да отида за през нощта. Вашето кученце ще се намести по график и ще се чувстват удобно с рутина.

2. Взлом твърде рано.

Нищо не води до повече чувство на неудовлетвореност, отколкото се опитва да се обучават къща кученце, че не е в състояние да контролира елиминиране. Ето защо трябва да изчакате ли, че моментът е подходящ. Консултирайте се с Вашия развъдник за кучета, за да получите идеи за най-доброто време да започнете. Често около 12 седмица е достатъчно рано, за да започне Чихуахуа кученце вътрешно обучение.

3. Излагането на времето.

Чихуахуа не се справят добре в студено време. Ето защо Chihuahua дрехи не е само за външен вид. Пуловер за кученцето ви предпазва вашия домашен любимец от студ и бързо температурни промени, които могат да доведат до охлаждане. Дръжте кучето си топло с правото вид на аксесоари Чихуахуа.

4. третира.

Чихуахуа трябва върха храненето поради малкия им размер. Над хранене с лакомства може да предизвика всички видове здравословни проблеми. Нахранете пълна дажба за малки кучета. Ние сме имали много добри резултати с кучето Diamond храна за малки кученца. Това е с високо съдържание на месо и с ниско съдържание на зърно.

5. лошо социализация.

Малки кучета могат да бъдат насилници също. Ако направите вашето куче се чувстват безопасно и сигурно, че ще бъде по-малко вероятно да имате проблем с кучето. Много постепенно да въведе кученцето към различни ситуации и хора. Уверете се, че това не е страшно преживяване. Нека вашето кученце изпитате кръг от ситуации, които ще направят вашия свят кученцето. Това е начинът да се разработи щастливи, добре приспособени за домашни любимци.

A Chihuahua е чудесен домашен любимец за много хора. Само не забравяйте, на няколко трика, които можете да използвате, за да помогне на вашето кученце расте и зрели. Като се грижи за кученце чихуахуа правилно ви помага да се повиши на здрава и стабилна Chihuahua възрастен. Това е целта.