за употреба при болестта на Адисон при кучета

Научното наименование на болестта на Адисон при кучета е хипоадренокортицизъм. Този вид заболяване не е много често срещано, но е сериозен, защото той може да доведе до смъртта на кучето си.

Основната причина за състоянието е недостиг на хормони от надбъбречните жлези. Тези видове хормони са от жизненоважно значение. Какво означава хипоадренокортицизъм появи при кучета?

основните причини

Главно, има две причини: на имунната система е повредена и причинява проблеми за надбъбречната жлеза или хипофизната жлеза не работи правилно. Когато хипофизата не отделят нужното количество хормони, хипоадренокортицизъм развива.

симптоми

Това заболяване е често срещано явление при хората и много от симптомите в един болен куче са “човешки харесват”. Както при хората и при кучета, заболяването аванси бавно и симптоми не са включени от самото начало. Но докато напредването на болестта, някои от симптомите, които ще забележите са: кучето се чувства слаб, той повръща, има диария, а понякога дори и губи косата си. Вие трябва да бъдете внимателни, тъй като диария и повръщане причини сериозно обезводняване. Други симптоми, толкова важно, колкото първите, включват коремни болки, понякога депресия и трепет. Кучето започва да има по-нисък процент сърцето и дори да има кръв в изпражненията.

Поставянето на диагнозата

Много е трудно да се диагностицира точно това заболяване, тъй като симптомите са общи с тези на бъбречна недостатъчност. Много ветеринарни лекари проверка за това заболяване чрез инжектиране на куче с хипофизата хормон, за да види дали отговаря на надбъбречната жлеза. Ако лекарят не вижда отговор от надбъбречната жлеза на кучето, а след това диагнозата е ясна.

лечение

Известно е, че когато надбъбречната жлеза или хипофизата не произвежда хормони правилно, болестта на Адисон се появява. Лечението е да се инжектира на кучето с точното количество на хормони или да му се даде лекарство на базата на хормони. Понякога, дори хормони добавки са дадени за да помогне на жлезите.

Това е просто едно заболяване, което може да повлияе на живота на кучето си. Има много други, може да ви даде правилната информация относно тези заболявания, така че да могат да водят кучето си здрави. Научете днес за някои от болестите, кучето може да има.