заболяване котка нулата – симптомите на инфекция

Заболяване Cat нулата е бактериална инфекция, която произхожда от бактерии в слюнката котка. Той обикновено се предава на хората чрез близане, хапане, или надраскване, оттам и името. Всъщност не трябва да се надраска или ухапан, тъй като повечето хора, които страдат условието да не си спомням да е ухапан или надраскани. Това не е тежко състояние, но трябва да се внимава, ако въпросното лице е в напреднала възраст, много млад, или е с отслабена имунна система. Симптомите на болестта на котка нулата, които ще бъдат обсъдени по-долу, обикновено се образуват от няколко дни до една седмица след инфекцията.

Проверете района около видими рани, които може да са причинени от котка. Ако това се дължи на физическо нараняване, това ще бъде мястото, където се почеса лицето или ухапан. Ако човек страда от болестта на котка нулата, раната ще бъде много бавно да се лекува. Също така ще има площ от зачервяване и подуване около мястото на нараняване, което не изчезва за няколко дни.

Определи дали има някакво подуване на лимфните възли в близост до този район. Това ще бъде основният симптом, че вие ​​ще искате да търсите, и обикновено е този, който хората забележат първи. Ако подуването е придружен от силна болка, или ако той не изчезва след две седмици се потърси лекарска помощ.

Проверете за свинете. Както при всяка бактериална инфекция, повишена температура най-вероятно ще присъстват.

Определете дали има някакви признаци на болка. Хората обикновено Съобщете за неспецифични чувство за обща дискомфорт или неразположение, което изглежда да се придържа. Обикновено е придружено от продължителен умора, липса на енергия и липса на мотивация да се направи много. Главоболието е много често.

Проверете за по-малко общи симптоми, които могат да присъстват. Те включват: болки в гърлото, загуба на тегло и липса на апетит. Нещастната истината за тези симптоми е, че те са общи за доста различни условия, така че диагностика не може да се основава на присъствието си сам.

Трудно е за един човек без медицинско образование да се диагностицира болестта нулата котка на собствените си, но в повечето случаи, това няма да е причина за безпокойство. Повечето хора с нормална имунна система ще се възстанови бързо, без лечение. Ако човек е много млад, стар, или страда от друго състояние, което отслабва имунната система, антибиотици, може да се препоръча, за да се изясни на инфекцията.