диабет при кучета – защита на вашия домашен любимец

Аз говоря с много хора около диабет и изглежда, че рядко хората да се замислят въобще за диабет при кучета. Canine диабет се увеличава, за да се уверите. Има наистина няма разлика с диабет при хора, тъй като е в кучета, котки или други животни. Какво можете да направите, за да защити своя домашен любимец от получаване на диабет? Ето някои полезни съвети.

Вземете един бърз поглед на това как и какво се хранят кучето си. Дали те се подава правилното хранене? Може ли за пиене на големи количества вода? Дали кучето си набира много тегло изведнъж, или също така, губят много от теглото без причина? Забелязвате ли ги уриниране повече от нормалното? Те могат да бъдат всички симптоми или ранен предупредителен знак за диабет при кучета. Бих предложил годишен медицински преглед за своя домашен любимец да бъде сигурен.

Ако резултатите се върне положително, а в действителност има кучешки диабет, е управляем заболяване. Има стъпки, които можете да предприемете, за лечение на заболяването. Има инсулин на кучето си проверява. Един добър ветеринар може лесно да се грижи за това. Те ще вземат наравно кръв от тялото на животното и да го тестваме. Вашето първо задължение е да се получи нивото на глюкоза към нормалното.

Ако кучето изисква инсулин изстрела, тя работи по същия начин, както го прави в хората. Когато започвате да изглежда extrememly трудно, а кучето може да не искам да ви дам един куп сътрудничество, но с течение на времето, той ще получи по-добре. Животните имат начин за получаване на съчетания точно както правят хората.

Можете също така да се подготвите в случай на вашия домашен любимец има спешна помощ за здравето. Виж, ако някои други членове на семейството ще получите някои обучение с Вас в случай, че не сте там. Разбира се, основната отговорност на ежедневното лечение ще бъде ваш, но ако не са там, трябва да се остави на един конкретен човек в семейството.

Записвайте си здраве ден за ден на вашето куче. Водете си бележки за нещо необичайно. Също така би било добра идея да има друга важна информация записа, който включва: номер за спешни повиквания на ветеринаря телефон, стъпки, за да следват в случай на твърде много инсулин, предпазни мерки, ако иглата се счупи и евентуално какво да правят в случай на припадък.

Най-големият проблем с диабет при кучета е да бъдете сигурни, и следи за тяхното ниво на кръвната захар. Вашият лекар може да препоръча обединяващ куче в периодично да следи нивата на глюкозата.

Отново, нещата могат да изглеждат малко по преобладаващото в първата с кучешки диабет, но всичко ще се изравнят във времето. Кучетата са прекрасни животни и вашия домашен любимец със сигурност си струва усилието да се грижат за здравето им и да им позволи да водят щастлив и здравословен живот. Дръжте под око на ранните предупредителни признаци на диабет и да предприемат действия, ако видите нещо необичайно.