американски питбул териер е правото порода куче за вас

Ако си мислиш за притежаване на питбул териер, е важно да се разберат характеристиките на породата, както и сегашния си начин на живот. Грижа за Pit Bull е дългосрочен ангажимент, който трябва да се вземе на сериозно, а не само просто хоби, което те участват, когато времето позволява.

За съжаление е много трудно за много кучета да се намери втори дом, в случай, че собствениците им “да променят мнението си” и да реши, че не искат куче в края на краищата. Ситуацията е още по-лошо за питбулите поради репутацията си в съвременното общество.

Имате ли време и енергия, за да се ангажират с висока енергия породата като Pit Bull? Питбул териери имат много високи изисквания за тренировка и са най-щастливи, когато те ще получат много времето за игра.

Ако се интересувате от притежаването на Pit Bull, трябва да притежават подобно чувство за приключение. Един ден на плажа, в парка, или просто играят фризби в задния двор са отлични неща за вършене с вашия четирикрак приятел. Тези дейности ще укрепи връзката между вас и кучето си и да направи собствеността дори по-апетитни.

Ако сте по-скоро вътре човек обаче и не се ползват упражняване дневно, което трябва сериозно да преосмислят идеята си на собственост Pit Bull. Има много други отлични породи кучета, които вероятно ще бъдат по-подходящи за вашия начин на живот и не е справедливо да се санкционират кучето си, просто защото сте прекалено егоистично да получите алтернатива порода.

Ако все още са разположени на притежаване на Pit Bull, че е важно да започнете обучението на кучето веднага след като си го носят вкъщи. Pit Bulls, които не са правилно обучени могат да станат повече от една шепа. От друга страна, добре обучена Pit могат редовно да впечатли останалите с добро поведение.