Бишон поддържа надраскване врата … е физически или поведенчески

скъпи Адам:

Аз оценявам вашите съвети в двете си книга и си ленти.

My мъжки Bichon е много добро куче, нежна още игриво, умовете добре, и ме третира като пакет лидер. Той идва, когато аз наричам, отива в сандъка си през нощта само с един “развъдник на” команда и е общ целия добро куче.

реклама:
Прочетете за моите клипове дресура … те сме помогнали на много хора да трансформират своя домашен любимец в кучето те винаги сте мечтали за притежаване! Кликнете тук, за да прочетете повече … http://www.dogproblems.com/newvideos.htm

Един проблем, който съм бил в състояние да го пробие на се почеса по шията до точката, че кърви. Той знае, че той не трябва да направите това и затваря веднага, когато кажа нещо за него. Аз го вземат на ветеринар три пъти.

Той е получил антихистамин изстрел били лекувани с Cortaid и анти-сърбеж спрей, бе бягат лечение, облян с хипо алергенни шампоан и балсам, е дадена специална диета, и нищо от това не направи никаква разлика. Последното посещение на ветеринар, той предписал леко успокоително съчетано с хормонално лечение. Той напусна надраскване почти веднага, но той е малко апатичен. Аз изрежете хормонално лечение и си отреже успокоително на половина, под посъветваха на ветеринар. Сега той драскотини само средно, но аз съм се колебаят да се увеличи неговата доза успокоително обратно към мястото, където беше. Също така, аз не виждам край на тази форма на лечение. Като треньор Чудех се дали сте се сблъсквали и преди, и дали сте имали някакви препоръки I може да се опита, различна от успокоително. По мое мнение това е просто маска на проблема и не го оправя. Бих се радвал някакви предложения, които имате.

С уважение,
Гордън

Гордън,

Не, това е най-вероятно е физически проблем … Не поведенчески един.

Можете да опитате намери друг ветеринар. за да получите второ мнение и ще видите друг подход към нея. Моят въпрос е: Защо той надраскване? Това не е яка, нали?

[Гордън отговори:] Тъй като той започна надраскване (около 3 месеца) той не е носил яка. Един ветеринар обръсна врата му район и не показва никакви признаци на раздразнение. Вярвам, че тя да бъде нещо психологическо и на ПОО (аз съм виждал две) има тенденция да се съгласите с мен, значи и на успокоително. Във всеки случай аз оценявам, че отговаря.

[Adam:] Може да се разгледа борба с наркотиците тревожност, ако смятате, че това е така. Кажете си ветеринар обадете се и разберете. Prozac тип лекарства вероятно ще работят по-добре, отколкото просто успокояващо нервната система на кучето.